İçimizdeki Kadını Onurlandırma Zamanı

Nasıl dilimizde yumuşak ve serti, asi ve uyumluyu, güzel ve çirkini, barışçıl ve savaşkanı birbirinden ayırıyorsak kadınlık ve erkekliği de benzer bir şekilde ayırıyoruz.  Kadın bedenine tüm kadınsılığı erkek bedenine tüm erkeksiliği atfediyoruz.  Oysa nasıl yumuşağın içinde sert, sertin içinde yumuşak varsa, barışçılın içinde savaşkan savaşkanın içinde barışçıl varsa, kadının içinde erkeksilik, erkeğin içinde kadınsılık var.  İyi ki de var!  Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kutlandığı bu hafta içimizdeki kadını, insandaki kadınsı özellikleri onurlandırma zamanının geldiğinden ve kadın erkek buna nereden, nasıl başlayacağımızdan söz etmek istiyorum.

Dünyamızın Kadınlar Günü kutlu olsun.

Kadın erkek hepimizi içimizdeki kadını / kadınsılığı onurlandırmaya davet ediyorum.

Dünya Kadınlar Günü

Peki neden 8 Mart’ta kutlanıyor Kadınlar Günü?  Tarihi 1857 yılında New York’ta bir tekstil fabrikasında çalışma koşullarını iyileştirmek için grev yapan kadınlara dayanıyor.   8 Mart günü polis saldırısına uğruyorlar ve 120 kadın çıkan yangından kaçamayarak can veriyorlar.

Ben Dünya Kadınlar Günü yerine Dünya Kadınsı Özelliklerin Günü demeyi tercih ederdim.  Dünya tarihi kadına dair olanın uğradığı şiddetle şekillendi ve şekillenmeye de devam ediyor.  Şiddet şiddet doğurduğu için çoğumuzun kadınsılığı yaralı. Oysa dünyayı iyileştiren güç kadınlığa ait olan; samimiyete, güvene ve sezgilere dayalı varolma ve ilişki kurma hali.

Kadınsı özelliklerimizi, içimizdeki kadını onurlandırarak yaralarımızı sarmak için kendimize şu cümleleri söyleyebiliriz:

  • Mükemmel olmayan yönlerim beni özel yapıyor, yeterince iyiyim.
  • İç güzelliğimin ortaya çıkmasına izin veriyorum.
  • Kadınsı özelliklerimi cesurca ortaya koyuyorum.
  • Kırılganlığımı paylaştığım gerçek ilişkiler ağı içinde besleniyorum.
  • İstek ve arzularım için cesurca harekete geçiyorum.
  • İçsel çatışmalarıma barış içinde yaklaşıyorum.
  • İçimdeki kadınsılıkla erkeksiliği barıştırabildikçe karşı cinsle uyum içinde işbirliği yapabilir oluyorum.

Kadın erkek hepimizi içimizdeki kadını / kadınsılığı onurlandırmaya davet ediyorum.  Dünyamızın Kadınlar Günü kutlu olsun.

Filiz Telek’e teşekkürlerimle…

İrem Bray

İrem Bray, Boğaziçi Psikoloji ve Londra Üniversitesi Psikiyatri Enstitüsü mezunu uzman bir psikolog ve deneyimli bir Aile Terapistidir. Hayatı, dünyaya vereceği armağanlarını keşfetme ve paylaşma yolculuğu olarak görür. Bireyden yola çıkarak toplumu halka halka dönüştüren projeler geliştirir. Ekibi ile birlikte son teknolojileri kullanarak aile terapistleri yetiştirir, dünyanın her yerinde yaşayan kişilerle, özellikle Türk ve Türklerle ilişkide olanlarla görüşerek birey, çift, aile, şirket gibi sistemleri iyileştirmek, geliştirmek üzere çalışmalar yapar. İrem Bray ve ekibine [email protected] adresinden veya 0090 538 912 33 36 ve 0044 738 7763244 telefon numaralarından hemen ulaşabilirsiniz.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir