Anne Baba Psikolojik Destek Programı

Çocuğun Hayata Daha İyi Bir Başlangıç Yapabilmesi İçin Bebek ve Çocuğu Anlamak içerikli Anne Baba Destek Programı Uzman Psikolojik Danışman Nilgün sarı tarafından hazırlandı, toplam 12 seans içeriyor. Hemen E-posta ile [email protected] adresinden veya direk telefonundan ulaşabilirsiniz: 0542 4357810

İrem Bray Danışmanlık ve Eğitim büyüyor, bünyesine yeni uzmanlar katılıyor, alanında güçlü uzmanlarla güç birliği yapıyor. Bu yazıda Uzman Psikolojik Danışman Nilgün Sarı’nın Anne Baba Psikolojik Destek Programını tanıtıyoruz.

Anne baba olmak; hayatımızı değiştiren, anlamlı kılan, keyifli olan, kimi zaman karmaşık duygular yaşatan ve zaman zaman da zorlayan bir yaşam deneyimidir.

Anne Baba Psikolojik Destek Programı 12 seanslık görüşmeler dizisi olarak yapılmaktadır. Seanslar haftada bir kere olacak şekilde planlanır.

Anne Baba Olmayı Öğrenmek

Anne baba olmayı kendi anne babamızdan, çocukluk deneyimlerimizden öğreniriz. İçgüdülerimiz ve sezgilerimizi kullanarak çocuklarımıza anne babalık yaparız. Zorlandığımız durumlarda da destek alıp, yeterince iyi ebeveynlik yöntemlerini bilinçli olarak öğreniriz.

Bir çocuğun büyümesini etkileyen bir çok durum vardır. Bu etkilerin içinde annenin etkisi benzersiz, babanın yaklaşımı da sağlam bir geleceğin habercisidir. Dikkatli, becerikli ve ilgili bir ebeveyn yaşanan bir çok olumsuzluğun düzelmesine yardımcı olabilir. Eksik ya da olumsuz deneyimlerin telafisi her zaman için vardır. Yanlış yaptığınızı düşündüğünüz şeyleri de nasıl düzelteceğinizi öğrenebilirsiniz.

Görüşmelerde; anne baba hem kendisinin hem de çocuğunun duygusal ihtiyaçlarını fark edecek. Çocuklarıyla aralarında ne olup bittiğini anlamaya başlayacaklar. Anne baba kendi duygusunu fark edip, çocuğunun duygusunu okumayı öğrenecek. Çocuğunu gözleme ve anlama kapasitesini geliştirmiş olacak.

Aşağıda sıraladığımız ya da sizin anne-baba-çocuk olarak yaşadığınız başka sorunlar için alacağınız psikolojik destek sürecinde anlamaya, anlamlandırmaya çalışacağımız en temel sorumuz şu olacaktır:

Yolunda Gitmeyen Nedir?

Yolunda gitmeyen nedir; nasıl daha iyi olunur; neyi farklı yapmak gerekir?

  • Yemek yeme zamanları neden probleme dönüşüyor?
  • İştahsızlığa yaklaşımımız nasıl olmalıdır?
  • Kusarak ne anlatmak istiyor?
  • Memeden nasıl ayırmalıyız?
  • Konuşmamasının nedeni ne olabilir?
  • Uykuya dalmakta neden zorlanıyor?
  • Ağlayarak ve inatlaşarak iletişim kurması doğal mı?
  • Tuvalet eğitimini nasıl vermeliyiz?
  • Dikkat dağınıklığı ve hareketliliğinin ruhsal anlamı nedir?
  • Boşanma sürecinde çocuğumuza nasıl yaklaşmalıyız?
  • Öfke, kıskançlık gibi zor duygulara yaklaşımımız nasıl olmalı?
  • Davranış sorunları nereden kaynaklanıyor?
  • Davranış sorunlarına nasıl yaklaşmalıyız?

Anne baba psikolojik destek programı 12 seanslık görüşmeler dizisi olarak yapılmaktadır. Seanslar haftada bir kere olacak şekilde planlanır. İhtiyaç duyulması halinde seans aralıkları ona göre düzenlenir. Seans süresi 50 dakikadır.

Uzman Psikolojik Danışman Nilgün Sarı‘ya e-posta ile [email protected] veya direk telefonundan ulaşabilirsiniz: 0542 4357810. Websitesini ziyaret edip yazılarını okuyabilirsiniz.

İrem Bray

İrem Bray, Boğaziçi Psikoloji ve Londra Üniversitesi Psikiyatri Enstitüsü mezunu uzman bir psikolog ve deneyimli bir Aile Terapistidir. Hayatı, dünyaya vereceği armağanlarını keşfetme ve paylaşma yolculuğu olarak görür. Bireyden yola çıkarak toplumu halka halka dönüştüren projeler geliştirir. Ekibi ile birlikte son teknolojileri kullanarak aile terapistleri yetiştirir, dünyanın her yerinde yaşayan kişilerle, özellikle Türk ve Türklerle ilişkide olanlarla görüşerek birey, çift, aile, şirket gibi sistemleri iyileştirmek, geliştirmek üzere çalışmalar yapar. İrem Bray ve ekibine [email protected] adresinden veya 0090 538 912 33 36 ve 0044 738 7763244 telefon numaralarından hemen ulaşabilirsiniz.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

3 Cevaplar

  1. Aynur dedi ki:

    Merhabalar oglum28 aylik .tuvalet egitimine baslayali 10 gun oldu gunduzleri hersey yolunda giderken geceleri hersey yolunda pek diyemem ilk geceler kulotlu bez takmiyormudum yatmadan once ve yattiktan 2 saat sonra tuvalete goturuyordum ama cisini yapmiyordu ve agliyordu daha sonra baktigimda yatagini islatiyordu ve soguk aldigi icin bende 4.gunden sonra kulotlu bez kullanmaya basladim bu defa da sabahlari uyandiginda bezine buyuk abdestini yapmis oluyor ona kizmiyorum tuvaletini lavaboya yapmasini soyluyorum.bu durumda ne yapmam gerekir bana yardimci olurmusunuz.simdiden tesekkurler.

  2. Aynur dedi ki:

    Iyi gunler bebegim 7 aylik emzik bagimlisi oldugu icin emzigi biraktirdim ve 10 gunden beri emzik vermiyorum. ilk disi patlayali 2 hafta oldu ama neden geceleri uykusunu kaciracak kadar hickirarak agladini anlamiyorum uyku ve beslenme duzeni olusturmus olmama ragmen geceleri cok uyaniyor lutfen yardimci olurmusunuz simdiden tesekkur ederim

  3. İrem Bray dedi ki:

    Bebeğiniz hasta değilse eğer hıçkırarak ağlamasının anlamı emziğinden ayrılmış olmasıdır. Bu henüz emziğinden ayrılmaya hazır olmadığı anlamına gelebilir. Onu sakinleştiren, ona iyi gelen emziğin yokluğu ve yerine koyacak bir şeyi de henüz bulamadığı için ağlıyordur. Yani boşluk hissediyordur.

    Daha çok küçük olduğu için emzik emmeye devam edebilir. Siz bir nedenle emzik bağımlısı olmasından korkmuşsunuz. Bağımlılıkla ilgili biraz kendi içinizde düşünürseniz iyi olur. Neden endişelendiğinizi anlayabilirsiniz belki.

    Genellikle anneler, bebeklerinin onlara çok ihtiyaç duymamasını ve bir an önce büyümesini arzu ederler. Çünkü bebeğin anneye bağımlı olma hali annelere bazen çok zor gelir. Acele etmeyin, sakin olmaya çalışın.

    Önerim, ilişki 2 kişiliktir anlayışını prensip edinin. Yani sadece sizin karar vermeniz, istemeniz veya hazır olmanız yeterli değildir. Bebeğinizin de hem gelişimsel hem de duygusal olarak değişikliklere hazır olması gerekir. O nedenle ondan gelen tepkileri anlamlandırmaya çalışın. Birlikte hareket edin. Annelik sezgileriniz bebeğinizin hazır olmadığını söylüyorsa değişiklikleri yavaştan alın ya da erteleyin.

    Her bebek ayrı bir kişiliktir. O nedenle etraftan söylenen önerileri olduğu gibi uygulamaya kalkmayın. Kafanız karıştığı durumlarda seans da alabilirsiniz.

    Bebeğinizi güzel günlerde büyütmeniz dileğiyle.

    Nilgün Sarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir